There was an error in this gadget

Friday, March 25, 2011

kesilapan kata membawa padah!

muke ko macam tenuk dowh!
muke ko macam jalan tar dowh!
perangai ko macam abu lahab siot!



panas ak kalau ade orang cakap ko cam tu..tapi kalau betul tu diam je la!


manusia kat dunia ni macam2 kawan2..
ade yang boleh gurau cam tu..
ade yang "mat touching"!

dah ko tahu mamat tu kuat touching..tak payah la cakap cm tu..
kompem die akan touching dgn ko!kompem!

dengan orang yang macam ni kite kena berlembut..tapi jgn le jadi macam mat gay!
nak cakap tu biar la berfilter sikit kan?
jangan le ko maen gedah je..
nanti ko jugak yang rase tak best kan..

yela bila ko jumpe die je..dye buat muke ala2 ulat gonggok(tengah touching la tu)
kan tak best!
btol tak?
nak tegor pon serba salah..

dalam hati budak yang touching tu mesti berkata..
"peh ni la mamat cakap muke aku macam tenuk tu..padahal muke dye bukan hensem sgt pon..kurang 1 jerawat je dari aku!"

haaaa...
kan da membuat kan hubungan korang jadi rengang!
nak kutuk pon beragak la..

contoh:"kawanku..kenapa muke ko macam tak hensem je ek?tak nak buat pembedahan plastik ke?"

haaaa..
kan lebih bertatasusila..siap bagi cadangan lagi nak baiki muka orang tu..
mesti orang tu terharu..kengkawan die concern tentang muke dye yang tak hensem tu..

kan?

k la..
praktik2 kan la ape yang aku nasihat ni..k?

assalam!!

No comments:

Post a Comment