There was an error in this gadget

Monday, November 26, 2012

Friday, October 26, 2012

aidiladha..

"bergema takbir dgn nada arab jordan"

biase dgr takbir melayu mendayu2..arab nye flat je nada dia..
tapi yg bermakna maksod nye..kn?

second time sambot raya haji dekat Jordan..
agak lengang xmcm kat Malaysia..habes rioh kandang lembu di kampung2..
contoh nya Kg Ku Sayang,Bukit Baru Melaka,.

lembu dok lompat si kanak2 pon sibok lompat..

kat sini?

budak2 lompat dulu baru lah si unta melompat,.nampak x beza dia?

agak teringat zaman kanak2 dulu,raya haji je lepak kandang tok wahab tgk lembu kena korban..
penuh ko..dulu x maen la konsert korea ni sume..
gua lepak kandang je..da terlompat2..
ke mana je si tukang sembelih pegi..kitorang dok ikot je belakang dia..

sekarang,

benda tu da xjdi trend da skrg..semakin thun makin kurang je org pegi tgk..


"bro,ape barang kandang..gua maen utube je"
"i tahan la bau kandang tu,i feel like nak muntah.."
"ape tu kandang?"

nampak x beza dia?

akhir kata..Selamat Hari Raya Aidiladha..Kullu 'am wa antum bi khair

Jangan kandang di tinggal..salam..








Monday, February 6, 2012

jelajah

luas perjalanan luas pemandangan..





UK?

terbaik la..bersih cantik dan harmonis..
yg istimewa nya..
org nya kebanyakan bukan Islam..
tapi aku kagum dgn sifat sopan,peramah dan suka tolong menolong tak kira bangsa..

kenapa org bukan Islam ade sifat begitu tapi kita yg Islam kurang sifat begitu..
kadang2 kita tgk org tu dok garu2 kepala yg tiada gatalnya..kita buat donno je..
kenapa tak nak bantu?

sepanjang perjalanan aku kt bumi eropah tu..tak putus2 pertolongan yg aku tolong..ade gak yg buat kerek,konon macho berdarah eropah!puihhh!

seronok ade org tolong..tak mintak lak tu..bgos btol la..
siap panggil kwn2 dia lg nak tolong geng kitorang..mungkin kerana paras rupa kami yg indah..

tu la yg aku suka..

yg pahit ade juga..contoh..

dikutuk nya aku oleh org mabuk..
"u all Malaysian?&*^#$&!*^!!Your english is S*ck!
padahal..dia ckp satu hapak aku tak paham sbb lidah dye dah dimandikan arak durjana..penat aku susun grammar nak speaking bro!

tu la..mabuk sape suroh..adoi..

pengajaran nye..haram minum arak!

k bye..

Thursday, January 12, 2012

pandangan sebagai teman

Islam itu membahagiakan,tak patot dipergunakan..
Islam itu perlu dipertahankan,bukan diperkotak katikkan..
Islam itu tiada bandingan,jgn jadikan ia bahan dagangan..
demi kuasa jgnlah ia dijajakan,kerana ia agama sanjungan..
berkata kata bukan maksod merendahkan,tp ia sebagai teguran
wahai rakan..

Tuesday, January 10, 2012

final yo~








perghhh da berbulan2 aku tak update blog..

sibok la nk bukak facebook pon susah..dasar penipu!

aku tergerak nak update sbb tension belajar anatomy woooo!

aku terfikir gak..

"aku rase aku dalam kos dentistry tapi ape jadah nye belajar satu badan..ade penemuan gigi di punggung ke?"

da khatam satu buku..satu tempat je ade gigi iaitu MULUT ye adik2..

wth~

takpe..dah lecturer ajar..kita belajar la,jgn jadi anak murid yg derhaka..dose..

aku rase belajar bende alah yg takde kena mengena dgn gigi tu untok ajar kite fokus kot..baik nye sangkaanku!


ape2 hal aku doa la..aku dan korang sume berjaya dlm sume benda yg korang dan aku buat..

jgn la belajar hack akaun orang..nanti aku doa makbul..kesian kwn korang bile ko buat status dia mcm2..contoh nye..

"aku rase aku nak buat rambut mcm dr rozmey la"

"aku rase aku da terkincit dlm seluar aku sbb takot lipas"

eisy2..bertaubat ye..ok2

*aku tak tau ape tujuan aku tulis post ni..maaf2..

semoge berjaye dlm hdop!