There was an error in this gadget

Friday, October 7, 2011

kosong..



hujan emas di negara orang..
hujan batu di negara sendiri..










Tuesday, October 4, 2011

irbid,jordan

mak ai da lame siot tak update blog..

aku ade mood balik nk update blog ni..yeeeehhhaaaa!




kali ni aku nk cite sikit la pasal irbid,jordan..

mule2 kan aku dgr cite yg jordan ni..mmg tak sehebat Malaysia la kn..
tapi ibu negara nye hebat..AMMAN..

first impression aku kt jordan ni kan..

"apekah ini???"

nak tau kenapa?

sebab..dari atas kapal tebang aku tgk..Jordan ni..

ibarat lautan pasir yang ade sehelai dua helai je pokok..

bayangkan~

walaupon mcm tu kan..yang best nye..even pasir je yang ade kt sini..

tapi SEJOK dowh!

aku tak tau mcm mane boley jadi mcm tu..jawapannya..


KUASA ALLAH..

the most special things here in jordan is..

THE MALAYSIAN STUDENTS..

kirorang mcm family la..

mule2 aku sampai..

berebut rebut orang nak belanja makan..bawak jalan2..

tak tau la sebab aku ni menawan atau memang diorang baek..

aku rase dua sebab kot..

orang melayu kat sini jumpe je salam tangan..laki je la..kalau dgn perempuan..ade kena kahak nanti..

paling kurang angkat tangan..

kalau kt Malaysia???

siap pandang dgn pandangan kerek lagi..konon ganaz

jadi..aku rase..tu la yg sebaik nye kite sesama Islam dan sesama warga Malaysia kn..

aku nak try la buat kt Malaysia nanti..

tu je la aku nk gtau korang pasal jordan ni..

ni ade gambau( loghat orang melake kan..rindu MELAKA!) sikit..

tatapi la kepade sesiape yang rindu aku..haha

 ni la yang aku maksod kan!


 satu2 nye mall yang best!


even lautan pasir..kete macam ni letak tepi jalan je bro..siap berabok lagi tu..



k bro..abang chow dulu..