There was an error in this gadget

Tuesday, March 29, 2011

ketidakpuashatian~

"eh geng tu la yang tak nak tolong kite ari tu!"
"jom kite pulau kan dia!!biar diorang mati kering tak de kite!"




eh kawan!
relax dulu!
ape ni maen pulau2..korang tak rase korang berfikiran ORTHODOX!!
haaaa..
sikit2 nak pulau orang..

aku yang tak kena pon rase macam &*^&%#%!&!!!!
padahal..
orang yang tak nak tolong or orang yang tak nak ikot kehendak nafsu ko yang membuak buak ade reason die tersendiri..

eh please la kawan..
berfikiran terbuke sikit la..
korang kena pikir keadaan orang laen la sayang..
yang aku tau perangai memulau kan orang ni dilakukan oleh...
PUAK QURAISY YANG PULAUKAN KAUM MUSLIMIN!!

kita same2 ISLAM..
tak baek memulaukan seseorang atau sekumpulan orang!
tak baek kwn!
tak manis dalam agama kite yang mulia ni..
byk2 kan berbincang!

jangan nak ikot nafsu korang yang buas tu..
or else..the situation wil become catastrophy beb!
come on la..

chooowwwwzzzz~

Friday, March 25, 2011

kesilapan kata membawa padah!

muke ko macam tenuk dowh!
muke ko macam jalan tar dowh!
perangai ko macam abu lahab siot!



panas ak kalau ade orang cakap ko cam tu..tapi kalau betul tu diam je la!


manusia kat dunia ni macam2 kawan2..
ade yang boleh gurau cam tu..
ade yang "mat touching"!

dah ko tahu mamat tu kuat touching..tak payah la cakap cm tu..
kompem die akan touching dgn ko!kompem!

dengan orang yang macam ni kite kena berlembut..tapi jgn le jadi macam mat gay!
nak cakap tu biar la berfilter sikit kan?
jangan le ko maen gedah je..
nanti ko jugak yang rase tak best kan..

yela bila ko jumpe die je..dye buat muke ala2 ulat gonggok(tengah touching la tu)
kan tak best!
btol tak?
nak tegor pon serba salah..

dalam hati budak yang touching tu mesti berkata..
"peh ni la mamat cakap muke aku macam tenuk tu..padahal muke dye bukan hensem sgt pon..kurang 1 jerawat je dari aku!"

haaaa...
kan da membuat kan hubungan korang jadi rengang!
nak kutuk pon beragak la..

contoh:"kawanku..kenapa muke ko macam tak hensem je ek?tak nak buat pembedahan plastik ke?"

haaaa..
kan lebih bertatasusila..siap bagi cadangan lagi nak baiki muka orang tu..
mesti orang tu terharu..kengkawan die concern tentang muke dye yang tak hensem tu..

kan?

k la..
praktik2 kan la ape yang aku nasihat ni..k?

assalam!!

Sunday, March 20, 2011

malu dowh!

post ni aku tulis untok kesederan kita bersama,.

tadi aku naek bus transnasional nak balik ke kolej aku yang luar setinggan dalam macam kondo..
aku pon lepak la di tempat yang ditetapkan..biase aku maen duduk je..
belah kanan aku ade perempuan melayu berjubah..comel dowh!
tapi aku tak nak cite pasal budak tu..aku nak cite pasal perempuan cina di depan budak tu..

ciri2 perempuan cina tu..:

  • seluar pendek..
  • bile die bongkok..nampak la ape yang ptot dinampakkan..
  • baju sendat la..
tapi yang best nye..
minah ni bace buku macam mastika,hidayah ke..etc..

aku pon nampak la die bace buku tu..die pon relax je bace kan..
aku engat bile tibe part2 Islam ni die akan skip..

tapi kan..

die cari la part2 Islam ni..

dan..

yang paling lame die bace..

REMAJA MELAYU TAK PERCAYA TUHAN!!

pehhhh!
terperanjat jugak la aku..
menusuk kalbu gak la..
ade satu part tu..ade tulis remaja2 melayu ni..perlekehkan Al-Quran dan Rasullah..
pehhh!

dalam hati aku rase..
minah cina ni mesti ade minat dengan Islam kite yang indah ni..
tapi dek kerana perbuatan remaja2 melayu kite sekarang..
die boleh hilang minat kepade Islam..
tak berdose ke orang2 yang membuat orang minat kepade Islam hilang minat kepade Islam?!!!
dose kan..
hmmmm..

aku terbace artikal tu pon rase sayu jugak la..

and..

pade pendapat aku..
orang yang bukan Islam ni..berminat dgn Islam sebenarnye..tapi..
disebabkan akhlak,tingkah laku orang Islam sekarang..
buat diorang hilang minat!

sedangkan Islam yang sebenar nye indah kan??




haaaaa...
jadi aku nak nasihat diri sendiri dan semua umat Islam supaya amalkan la Islam yang SEBENAR!!
please!!
ok?

fikir2 la..dan
Selamat beramal!

Saturday, March 19, 2011

keindahan bersama keluarga!

bestnye dapat balik rumah dowh!!!!!!!!!

dalam kepenatan ade kegembiraan bile tengok muke mak bapak kite kan..dapat pahala lagi tu bile tengok muke diorang..kalau tengok muka aku dapat pahala gak..tapi kena jadi anak aku!
yang bestnye kali ni,aku balik je ade 2 benda yang menarik la yang aku da tempuhi..

first2..datuk dan nenek aku nak bertolak ke umrah..belum sempat aku menapak kat jordan tu..atok ngan nenek aku da lepak2 lu kat sane..ade cemburu dalam sanubariku!


ni die gmbr2 yang aku ambik..tengok la..pada sesiape yang minat tengok muke aku..sori la..muke aku tak de.


ni time my grandparent nak naik bus pegi klia..bus pink tuuu~

ni da sampai kt klia..atok aku baju putih ,tak kan yang pakai belang2 tu kot..nenek aku pakai purple..

best kan jadi diorang..da tak payah pikir ape2 lagi..melancong je..dan BERIBADAT je..aku nanti da tua2 aku nak bawak isteri aku yang da tua jugak tu pegi melancong la...anak2 tinggal!kacau daun je nanti!

And..

2nd event ialah..

Berfutsal..

lepas balik dari klia..besok nye..busu aku pon ajak la anak2 buah nye dan akak2nye dan abang2nye maen futsal..aku pon join je..macam karenah dowh!

busu aku yang pakai baju Malaysia tu..kasot die same cam aku punye..tapi aku lagi power!

 player sume bawah 18 tahun except abah aku,aku,busu aku,mak aku,mak lang aku,mak ngah aku!


hensem nye budak tu!

 cooling down~

 lampu takde..mentol pecah kena tendang ngan aku..

 kaum ibu sedang kepenatan lepas beraksi!

eh!baby pon ade la!

haaaaaa~

tu la aktiviti kekeluargaan aku!

best oooo~

aku rase sangat bertuah dapat family cam ni..
dan aku rase korang juga akn rase bertuah dengan keluarga masing2 kan..

ape lagi..pegi la enjoy ngan family korang!!!

choooow~

Tuesday, March 15, 2011

eh come on la bro!




'kelas kite akan mengadakan lawatan sambil belajar ke sunway lagoon anak2!'

"cikgu saya tak nak pegi!saya alergic dengan air!"
"cikgu saya tak nak pegi jugak!saya cagu!"
"cikgu saya tak nak pegi!cipan saya cirit birit!"

tu alasan yang biase aku dengar la dalam hidup aku bile ade benda yang melibatkan penglibatan sume orang..
alaaaaa..
memang la benda tu tak de la best mane pon..tapi fikir la jugak hati kengkawan..
pegi la lepak2 ngan kawan2 korang..
ini..
bile ade program je..tyme tu la keluar alergic dengan air ko..padahal aku tengok ko sebelum ni relax je..
aku rase kalau 10 minit tu paling cepat la penah ko mandi..biase boleh cecah setengah jam kot..entah ape die buat dalam tandas tu..


cobe la kaum2 yang tibe2 keluar alergic ni..tibe2 cipan die cirit birit lak tyme tu..pegi la rapatkan silaturrahim dengan kengkawan ko tu..tak payah nak terperuk je dalam bilik tu..keluar la..pegi enjoy2..

alaaaa..apela sangat..bukan ade efek pon kat korang..bukannya boleh ubah muke korang jadi tak hensem kot..even korang memang tak hensem..

tapi kan..
kalau kawan2 ko ajak pegi ngintai perempuan ke..tak payah la ko pegi ikot..ikot keadaan la..kalau benda tu tak melibatkan bnda yang maksiat..kalau boleh join la..

lagi satu..
bile korang tak join kan..kawan2 ko pikir ape..mesti diorang sdeyh..da plan baek2..tibe2 korang tak nak join...sdeyh gak la kot..korang tak rase laen macam ke..tak rase kawan2 sakit hati ke dengan ko..kalau aku kan..sumpah aku sdeyh..rase mcam nak letak ko kat tayar jentolak sawah je dowh!kalau aku..tak tau la kalau kawan2 ko tak de perasaan..sume buat tak tau je..ko ade ke tak de same je..tak efek pon..bile ko cakap tak nak pegi,

"eh lantak ko la nak pegi ke tak..hidop ko bukan hidop aku"

kalau ko ade kawan2 cam tu takpe la..tak kesah..

*p/s:    sape terase maaf la..

k kengkawan..chowwww...

Friday, March 11, 2011

kawen awal..





hmmmmmmmmm..

ramai kan hari ini nak kawen awal..
ade la diorang sebab tersendiri..
ade yang kawen umor 20 la 21 la..ade yang 19 tahun da kawen..
ape yang best nye..memang best pon!

pade pendapat aku kan..kawen awal mmg tak de masalah nye bagi orang yang mampu..
kan bagos dari pade tunggu lame2..kan..
alang2 da ade rezeki,kawen je la..
sape tak suke kawen bai!lagi2 kawen dengan wanita pilihan sendiri yang kita pikir die la yang paling lawa la.
kalau jessica alba datang usya kita pon kita tolak la..still nak yang kita 'punya' tu..
lagi satu..
benda yang kita buat dengan si dia sume jadi berkat dan halal..memang best la..paham2 je la kan..
tak payah la nak sembunyi2 kat belakang tandas petronas la,cuak2 kat dalam hotel rm10..kan?
haaaaa..
kan best!aku pon nak bai!


tapi..

kena ade duit and perancangan..
tak boley la nak maen gedah je..senang2 je nak amek anak orang macam tu..ingat hamster ke!
tak boley la da kawen nanti pakse bini pegi jual tisu kat jejantas..
kena merancang dulu..
kawen bukan benda maen2 la..ini punye benda sampai mati taw..
kena jage rumah tangge baik2..
kalau tak boley lagi..tak sedia lagi nak bimbing isteri(s) dan anak2..tak payah nak gatal2 pegi meminang anak gadis orang!
nanti bapak dye tanye rukun iman..ade ko sebat rukun negare nanti..
kan 1 hal..
kalau yang masih belaja tu..tak salah nak kawen..mungkin boleh jadi peransang kita nak blaja kan..tapi kena pandai ator hidup la..kalau agak2 tak boley nak beranak pinak..tak payah la pegi buat anak..pandai2 la timing sendiri kan..kalau suami isteri rase rase da boleh ade anak..pegila buat anak dengan hati yang terbuka..tak de sape nak kacau korang..setle!

lagi satu kene le tengok perempuan tu da sedia ke belom..agak2 masak macam kat hotel 5 bintang,baju raya pon boley jahit sendiri boley la..
ini..
kalau masak ikan pon jadi mcam cencalok,baek tak payah..tunggu dulu sampai si dia tu bersedia nak berbakti kepade suaminya yang tercinta dan anak2 jangan lupa..


ok..kalau aku pon nak kawen awal..tapi keadaan tak mengizinkan..terpakse tunggu lame sikit..duit tak de dowh!


ape2 hal..rujuk mak bapak kite dulu la..kalau lampu ijau..kite pegi gegar rumah si dia yang bertuah!

k?
Assalamualaikum..

Thursday, March 10, 2011

bile harapan tak menjadi nyata..

harapan??
sume orang ade harapan dowh..
ade orang yang harapn die tak la tinggi sangat..
ala kadar sudah le..
contoh nye..nk dapat kete kan..janji kete..
tak kire la kete cam ne pon..even kete tu macam kete jual ikan ke..kete separuh karat ke..kete tu macam jentolak kat sawah ke..
asal kan kete sudah cukup kan..ala kadar..biar sederhana tapi meriah..

dan ade orang tu harapan die tinggi gile la..
bak pepatah orang puteh..aim for the moon..if you miss,you will fall among the star..




macam contoh kan..ade orang target nak dapat makwe cun macam megan fox,preity zinta la..
setakat perempuan malaysia die tak pandang kan..tapi muke sendiri macam joystick ps 2..

tak salah dowh nak berharap tinggi2 ke..rendah2 ke..
tapi biar la beragak agak sikit..tak payah le nak ngarot2 sangat..ala kadar suda..nak megan fox je..pehhhh!megan fox tu!!brad pitt usya pon tak dapat!ni kan muke yang stok bus stop kan..adeyh!!

dah berharap tinggi satu hal..
bile harapan tu tak menjadi nyata..




haaaaa..
start la nak frust menonggeng!tidor pon tonggeng je anus tu..adeyh!!
lekz suda.. 
ade yang siap bujang sampai tue..
tanye asal tak kawen2 lagi..

"Nak,pakcik dulu usya jennifer anniston.tak dapat..tom cruise potong line"

kan!
dah baik otak tu ok..
dah jadi pulak short wire kat otak tu..

dah tu..kalau harapan tak jadi nyata mcm mane..

cam ni..

tenang aje..kalau tak dapat hari ni ke..mungkin rezeki kite kat tempat laen..
kalau preity zinta tak nak..mungkin satu hari nanti,kareena kapoor usya kite..
kalau kite berharap nak kawen dengan orang yang kite dah pilih..tengok2 tak jadi kan..
mungkin ade yang lagi baek untok kite..tak payah la nak pegi terjun bangunan la..nak toreh muke dengan chainsaw la..tak payah..dah ok2 muke mcm hrithik roshan..nanti jadi macam badak sumbu hilang idong..haaa..kan da rugi..sabor2.

Kalau kita berdoa,tapi tak dapat..ade la something tak kena dengan kite..
mungkin jugak Dia nak kite bersabor..Ade hikmah di sebalik kejadian..

fikir la sebelum membuat harapan..agak2 benda tu tak mustahil nak dapat..baru la kite boley jadi kan target..mungkin susah sikit..tapi usaha la kan..baru boley capai..tak de benda yang mustahil dengan bantuan Allah..

ok?

chowww!

Tuesday, March 8, 2011

care2 memikat wanita..

  • Hensem ke muke cam wafle ke tak penting!!!
  • Jangan la over dress up..konon moden la!
  • Gaya jln jgn le kengkang je..
  • Kena ade sense of humor la..tapi jgn jadi lelaki yang menggelikan!
  • rambot kena baik punye.
  • jgn buat bnde yang jijik..contoh nye ,korek idong,garu ketiak,picit jerawat,kentut kuat2,garu anus tanpa segan silu.
  • pakai deodoran..jgn bau mcm kentut cipan.
  • target banyak2..tapi pilih yang terbaik la nanti..
  • jangan macam orang kampong bajet bandar..
  • tak payah nak bajet encem kalau muke mcm laptop pecah..
  • kalau da tak boley buat ape2..suroh mak cari kan jodoh..


Saturday, March 5, 2011

yuhoooo...kembali~

hahahaha..!!!(suara ganaz)




da tibe da mase aku balik ke kiam(kolej idris al marbawi) yang terindah!

setelah menghadapi segala dugaan mase coti..

dose berkati kati..eisy3..

bile le nk insaf dari wat benda yang tak baek ek?

NAK BALIK KOLEJ IKHLAS KE TAK IKHLAS!!


aku ikhlas dowh!

dpt jmpe member aku yang otak nye seangkatan dgn aku ni..

ade yang suke maen bakar ketiak le,ade yang suka touching le,ade yang di jadikan 'bahan' la!

mungkin rumah lagi besh!

tapi kolej ape kurang nye..


even takde katil seempuk badan beruang kutub termakan ikan paus..



tapi ade kengkawan yang extremely gigal la..


selamat dpt yang seotak dgn aku..

syukor2..

ape2 hal..

hidop kene enjoy..

biar sederhana tapi meriah!

biar kene langgar, jgn melanggar!

biar nasi jadi bubur,jgn nanti lapar dlm kubur!

biar katak bawah tempurung,jgn mke kite mcm tempurung..

chowwwww!!

Friday, March 4, 2011

ko jangan nak lari!!!!!!!

peh tadi aku gile2 punye cuak siot!!!

cuak campor dgn bengang!!!!!!!!!


cite dia mcm ni..



aku tadi bawak la kete kancil kesayangan aku tu nak pegi beli tiket..
sambil dengar lagu yang keluar kat hitz.fm kan..da la jalan jem..
traffic light pon cam siot..
nak tak nak je hijau..
kalau aku korek hidong..
tak sempat nak keluar kan jari da merah balik..
itu satu hal..

yang aku nak cite ni.. 
pasal eksiden yang jadi kat aku tadi..

bile da tibe giliran aku jalan..
aku pon jalan la..
tak kan nak korek idong lagi..kn?
aku pon jalan la kat lorong aku..
dan kt depan tu ade la selekoh tajam..

jalan tu ade dua lorong la..

aku pon ikot la jalan aku..
tapi yang malang tok aku..

ADA PAKCIK BAS NI..
DIA PEGI MAKAN JALAN AKU..
DAN MENGHENTAM KETE KANCIL AKU NI!!!!!

peh!!!

korang tau..
macam nak terbalik siot kete aku..
bergegar macam gempa bumi oooO!!
sumpah aku da fikir kete aku nak terbalik.
dah mengucap da aku time tu..

ALHAMDULILLAH!!

tak terbalik..

then..
jalan depan sikit..
aku stop, pakcik bas tu pon stop..

yang tak boleh blah nye..
pakcik tu dengan selamba itik dia je ckp cam ni..

"TUNGGU PAKCIK DEPAN TU..KAU JANGAN NAK LARI!!!"

wey!!!

sumpah aku pelik!

JGN NAK LARI??

asal lak!

kn?

aku ke yang gadak bas dia..

aduh macam2..

dah tu aku pegi la tempat bas dia tu..

and you know!

DIA TAK ADE!!!


and..

nak tanye korang..

SAPE YANG NAK LARI???

aduhai...

sabor je aku ni...

selamat hati aku ni ade la baik jgk..

hmmmm..

kesian kancil aku..da patah side mirror..kemek kat depan dia..bdn dia da calar2!!!

k la korang sume..
aku chow lu!




AKU TRAUMA NI!!!