There was an error in this gadget

Thursday, March 10, 2011

bile harapan tak menjadi nyata..

harapan??
sume orang ade harapan dowh..
ade orang yang harapn die tak la tinggi sangat..
ala kadar sudah le..
contoh nye..nk dapat kete kan..janji kete..
tak kire la kete cam ne pon..even kete tu macam kete jual ikan ke..kete separuh karat ke..kete tu macam jentolak kat sawah ke..
asal kan kete sudah cukup kan..ala kadar..biar sederhana tapi meriah..

dan ade orang tu harapan die tinggi gile la..
bak pepatah orang puteh..aim for the moon..if you miss,you will fall among the star..




macam contoh kan..ade orang target nak dapat makwe cun macam megan fox,preity zinta la..
setakat perempuan malaysia die tak pandang kan..tapi muke sendiri macam joystick ps 2..

tak salah dowh nak berharap tinggi2 ke..rendah2 ke..
tapi biar la beragak agak sikit..tak payah le nak ngarot2 sangat..ala kadar suda..nak megan fox je..pehhhh!megan fox tu!!brad pitt usya pon tak dapat!ni kan muke yang stok bus stop kan..adeyh!!

dah berharap tinggi satu hal..
bile harapan tu tak menjadi nyata..




haaaaa..
start la nak frust menonggeng!tidor pon tonggeng je anus tu..adeyh!!
lekz suda.. 
ade yang siap bujang sampai tue..
tanye asal tak kawen2 lagi..

"Nak,pakcik dulu usya jennifer anniston.tak dapat..tom cruise potong line"

kan!
dah baik otak tu ok..
dah jadi pulak short wire kat otak tu..

dah tu..kalau harapan tak jadi nyata mcm mane..

cam ni..

tenang aje..kalau tak dapat hari ni ke..mungkin rezeki kite kat tempat laen..
kalau preity zinta tak nak..mungkin satu hari nanti,kareena kapoor usya kite..
kalau kite berharap nak kawen dengan orang yang kite dah pilih..tengok2 tak jadi kan..
mungkin ade yang lagi baek untok kite..tak payah la nak pegi terjun bangunan la..nak toreh muke dengan chainsaw la..tak payah..dah ok2 muke mcm hrithik roshan..nanti jadi macam badak sumbu hilang idong..haaa..kan da rugi..sabor2.

Kalau kita berdoa,tapi tak dapat..ade la something tak kena dengan kite..
mungkin jugak Dia nak kite bersabor..Ade hikmah di sebalik kejadian..

fikir la sebelum membuat harapan..agak2 benda tu tak mustahil nak dapat..baru la kite boley jadi kan target..mungkin susah sikit..tapi usaha la kan..baru boley capai..tak de benda yang mustahil dengan bantuan Allah..

ok?

chowww!

No comments:

Post a Comment