There was an error in this gadget

Tuesday, May 24, 2011

mungkin..






mungkin aku jahat..
tapi aku tak sejahat yang kau fikirkan..
maaf ye..








Saturday, May 14, 2011

tegor la kawan korang tu...



cobe korang pkir kalau kwn ko ni asyik buat bnde yg korang tak suke..
contoh nye..
dye korek hidong pastu lap kt baju ko..
ko hangen x??
kalau aku..aku da kokak hidong dye tu..

emmm..

bg aku la kn..
tak salah la kite nk menegor kwn kite tu..
bkn nye nk cari pasal tp nk buat hubungn korang bertambah baek..
kn??

mungkin kwn ko tu ade gak tak puas hati kt ko..jadi..suroh die bace post ni..promote blog sndiri jap..


tapi..

yg jadi mslh nye..kwn kite ni ade mcm2 jenis..

ade yg muke ade parot2..tp mat touching..
ade yg muke cm nyah nyah sikit tp die tak kesah kalau kne tegor kn..ni yg bgos ni..

jadi care kite kne betol..

tegor lembut2 dan sopan santun..

contoh..
"oh kawan..ape pasal ko pegi lap taik hidong ko kt tengah belakang aku.."sambil sengih2..

kalau nk gns sikit try ayat ni..
"kwn..ko perasan tak..baju aku da tukar jadi lombong taik hidong??

ok??

tapi jgn la ckp cm ni..

"wey syaitan..ko nak mati sbb hilang hidong ke! ^%^$&$%!"

tak baek..dose..

lg satu..

tegor bnde yg logik..

jgn la tegor yg bukan2..

contohnye..

"kwn..ko boley tukar muke ko tak..aku rase muke ko da mcm badak air la..aku tak suke.."

silap2 ko mkn mangkuk tnds die suap nanti..

ok beb..
tegor menegor la
chooowwwwwwww..

Thursday, May 5, 2011

pergh!tension siot!






"adeyh!markah aku rendah!mcm mane ni!!"

"tension!!!!!!!!!!"

tension???

sbb??

pekse??

kehidupan berantakan??


biase la tu kwn..semua org pernah rase tension..
tp kengkawan..

kite kene pandai handle diri kite sendiri bile kite tension ni..
jgn le buat bnde2 yg bukan2..

contohnye..

-bunuh diri..tak kire la terjun bangunan ke..hentak kepala kt mangkuk tandas ke..ataupon telan jam tangan janji mati..


-benci diri sendiri..

-putus ase..

beb..

relax dulu..

yang penting korang kene pikir positive dan byk kn bertenang..
jgn menggelabah tak tentu pasal..

setiap yg berlaku ade hikmah die..

tah payah la sikit2 nak tension..
sape ajar??

dalam Islam ade ajar care menangani tension atau stress kn??

praktik kan la..

contohnye..

-bykkkn zikir..sbb zikir tu menenangkan jiwa..
-solat sunat..
-paling tak pon..ambik aer sembahyang..

kan simple..

tak pyh la ko nk sampai bunuh diri..
ko engt mati ilangkan tension ke??
tak bro..
dlm kubor nanti lg ko tension..
dgn dose ko bunuh diri lg..memang nahas ko dlm kubor!!!!!!!!!!

jadi..
bile tension..kembali la ke jalan yg benar..
bukanla time tak tension ko pegi buat maksiat..mmg nak kena kahak la!


engat..
Islam tu lengkap dan ajaran Islam mengajar kite sume jenis penyelesaian masalah..
kn??

jadi..

kesimpulan nye..

in whatever situation,please..return to the rigth path which is Islam..

Sunday, May 1, 2011

dream..


What ever did you do in the past..
please..
Never lose your faith in yourself..
in the journey to achieve your..

DREAM