There was an error in this gadget

Saturday, April 30, 2011

malas solat!



"adeyh!malas dowh nak solat!tak pe la..da tue nanti aku Qada' la.."

eh3..

suke hati kutu ko je nk qada' qada'!
ko engat tu korek hidong ke bai!

wajib tu bro!
bkn sunat(bukan khatan ok!)atau pon harus!

ape sebab ko jadi cam ni ek?

kurang penghayatan kot!
atau ko tak tau ape kepentingan solat tu!

emmm..

tapi aku admit la..kadang2 tu kite mesti ade terase mcm mls tahap babun kan..
ini semua syaitan punye keje la ni!
adeyh!
lagi2 subuh kan..peh!
memang liat la nak bgon!
kalau gajah pijak ko punye muke pon aku rase bru sedar 30% kn..
ni kan pulak member kejot..
silap2..
member ko ilang telinge ko gigit!

tp kite kena kuat la!aku pon tak kuat lg!
saling nasihat menasihati..
yg best kalau dpt ajak member yg kene gigit telinge tu jemaah sekali kn..
lg best!

kesimpulan..
jangan sakiti member yg kejot kite solat!

assalamualaikum!

Sunday, April 24, 2011

selamat hari lahir,mak..

22 April...






Happy birthday my dear mom!


i alwayz hoping that you will alwayz be happy in your life..
may Allah bless u mom..


and one more thing,..


I LOVE U,MOM!

prihatin la sikit oi!



ni ape hal kete ni parking tgah jalan ni!
ko engat jalan ni moyang ko yang tar kan ke..
aduhai..

tak prihatin langsong!

cobe la manusia yang sejenis mcm tu sedar sikit perasaan orang laen..
ko ni buat orang buat dose memaki hamun diri ko sendiri la..

yang tak boleh blah nye..
jalan tengah sesak ni..
die pulak selamba badak dia je nak maen parking2 tengah jalan..
memang mintak jari tengah la kan..
nanti kena langgar salah kan orang!
padahal perangai ko yang mcm cipan..

takpe2..
selamat rakyat Malaysia ramai yang penyabar..
even dalam hati ckp..

"eh mamat ni..da aku cepuk muke ko dengan sepender aku nanti!sie2 je mati katak karang!"

tapi luaran tetap senyum..

itu yang buat aku bannga jadi rakyat Malaysia ni..
tapi yang buat perangai orang Malaysia gak..

Berubah la sebelum kereta atau lori atau van anda berubah bentuk di belakangnye..

chowwww!

Wednesday, April 20, 2011




oh Allah.
please help me..
i've tried my best to get great achievement..


now..

i leave all my life to You my Lord..

only  You can help me in this situation..
no others..

but You..


YA ALLAH..





Tuesday, April 19, 2011

kekalahan..

wahhh!
tu dia pasukan pilihan masok padang..


Sekali kalah la!



sedih?
kecewa?
jiwa kacau?
otak hancor lebur?
hati kacau bilau?

booooooo!
tu dia pasukan underdog masok padang..


Menang?????!!!!!!

mak ai!
ajaib bonor!
eden sendiri pon tak sangka eden boley monang!

adat pertandingan..
ade menang ade kalah...
alaaa..
even maen boling kelape pon ade menang ade kalah!

yang menang kompem gembire giler kan..

yang kalah?
menonggeng lah!

mesti frust kan..
relax dulu..
tak payah nak sedih sgt..
bkn ade tanye dalam kubur pon yang korang menang ke kalah pertandingan boling  kelape?
ade?
xde kan..
lagi 1..
dah kalah tu..kalah la..
tak payah la ko nak nyalahkan orang lain..
padahal..ko yang maen cm @#%$@#%@^ je kan..salah kan orang pulak!edeyh!

tenang2..
chill..
biar kalah asal bergaye..

ok?

terime je kekalahan ko tu..kadang2 kite rase kite power giler la..unbeatable..
tengok2 kalah dgn budak bawah 12 tahun..
tak ke memalukan..
eh kalau aku..
pegi wat pembedahan plastik tukar muke dowh!

kesimpulan:

jangan bajet power..

sekian time kasih..

Wednesday, April 13, 2011

sorry





it's not soo hard to say..
"i'm sorry"

it's just a simple word..
but it can make a tremendous effect for all of us..

doesn't matter if we are not the person to blame..

if the word..
"sorry"
can make our relationship become closer and stronger..

just say it..











Monday, April 11, 2011

ponteng!!



"ape barang dowh pegi kulia..baek ko lepak ngan aku..kite maen berak2..!!"

wah~
maen berak2 lagi bagos dari pegi kulia ke??
asal ko tak nak pegi kulia lak bro??

-boring..padahal lecturer tak lawa @ tak hensem!!
-tidor lagi bermanfaat dowh!!rehatkan minda!
-tak siat!tadi aku berak teran kuat sangat!dah buasir da aku ni!(cakap sambil mengengkang!)


ITU SUME ALASAN!!!

alaaaaa..
relax la bro..
even muke lecturer tu mcam bola takraw pon..diorang ade banyak ilmu dari korang!!
ko pikir muke ko banyak hensem!!macam ikan jerung kene gigit dgn pengguin adalah!


lagi satu..
kalau korang tidor sampai tengah hari bermanfaat ke ??
bangon2 je mate ko da bengkak macam bola golf kire bermanfaat ke??
mane fakta ko dapat??ape la..

tak sihat eh??
tadi aku tengok ko keluar jamban siap lompat2 lagi..!
tibe2 ckp buasir..nampak sangat ko tipu..
da tu buat gaye kengkang!dah!tak payah nk kencing aku!

ala..lekz la..
kulia sejam je..paling lame 2 3 jam..lame gak la!
nak dapat ilmu tak pe..
bukan ko pegi kulia,lecturer suroh ko cebok kan die!
semangat2 die dtg nak bagi kulia..
tengok2..dalam kelas die ade sekor je..yang sekor ni nak ponteng gak tapi kwn2 die tak bagi,.baik betol2 kwn2 dia!
kesian lecturer tu..sebulan die merajok nanti..ini kes lecturer kuat touching la!


mak bapak korang hantar pegi university ke sekolah ke..tok belajar!
bukan maen berak2!




ok beb??


chowwwww~!

Friday, April 8, 2011

terima je ketentuan Allah..



"eisy ko ni..asal muke aku ni mcm mangkuk jamban!"
"eisy,kenapa la aku bodoh sgt..da belaja gile2 pon still tak score!!!"

eh brother..tenang2..
ape mslh nye dgn muke dan result ko??
terok???
ko da cobe yang terbaek?..untok result,muke xhensem nak cobe ape!
rase sedih ke..alololololo...
la tahzan ya sadiqi..Innallaha ma'ana..

kenapa jadi keadan mcm tu..
kite da cobe yg terbaek..tibe2 tak dpt yg mcm kite harap kn..
kenapa!kenapa!kenapa!!!



senang je..
ketentuan ALLAH!!

mcm mane kite nak terima keadaan dgn redha..
senag je!!
BERIMAN DENGAN QADA' DAN QADAR..

then..
kita akan tau yang Allah telah menentukan mase depan kite..
yakin dgn sepenoh2nye kepada Allah yg menyayangi kite lebih daripada ibu bapa kite syg kite..
dan..
Dia lah yang ptot kite syg lebih daripada ibu bapa kite..
ok??

beriman la!!

tu je yang boleh saya cakap..

Assalamualaikum..

Monday, April 4, 2011

pd trip..


Jumaat 1 april 2010..

aku and geng2 JUST TDP bersama lecturer kami 2 orang pegi holiday kat port dickson..
best gilerrrr~
setelah berhempas pulas memerah otak kami yang genius menjawab pekse yang soalan nye sangat memeritkan hati,memedihkan jiwa,menyakiti sanubari..
kami dapat me'release'kan tension kitorang kt pd yang tercinta ini..
mungkin bajet kitorang tak la besar sangat..
tapi kenangan nye sgt besar tak seperti bajet nye yang seciput je tu..

kitorang lepak2 santai2 di eagle ranch resort yang ala2 cowboy..hehehe..
sedap gak la..
even muke kitorang sunburn mcam semut itam kan..
tak kesah!
janji puas dan hepi bro!

byk gak la gmbr2..hehehe

tgk kat bawah ni..

 bagi kuda mkn lolipop..


 bola tampar pantai..ramai mkn pasir!


 ni tyme treasure hunt!


ampaian serbagune!underwear pon ade bai~!


ni kitorang buat campfire kat blue lagoon..


 bbq!!!!

 selepas bahagi2 adia!ade yg dapat topup je!

go kart!
placing: 1st aku lah!baju putih..
2nd sir taufiq..belang2
3rd suhayl(mcm kura2) baju askar
4rd arai mcm acik tue pakai bju merah..
last and paling hina amir..baju biru..asek langgar tayar..muka da mcm tayar!

hahahaha..
memang hilarious la..
terbaik wok!
k la..
nanti best2 aku tulis lg k..
chowww!