There was an error in this gadget

Tuesday, June 21, 2011

kekalahan..






"aduh kalah lagi..tak pernah menang2 pon aku maen congkak ni!!!!"

laaaaarrrhhhhh...

kalah????

relax la bro..kalah je..bkn mati pon..

adat pertandingan ade kalah ade menang..

yang menang tu tak payah la kerek2..ko relax je..congkak je kot!


yang kalah ni yang aku nk nasihat ni..
kekalahan sekali tak bermakne kalah seumur hidop..

kekalahan bg kite pengalaman untok merasai keperitan time susah kn..
jangan la salah kn org laen..lagi2 referee!


tak bawak kubor pon kalah tu..
makne nye kite kena improve diri kite..
nanti kalau asyik menang je nanti ko kembang..
kn da kembang..baek2 kurus da kembang..kan tak hensem/lawa..

biar la kena belasah ke..kene titik ke..yang penting da cobe..
tak pyh la nk depressed sgt sampai nk pijak kucing kt tepi jln tu..
tak pasal2 kucing tu kene pijak..

jadi..moral of the story..

biar kalah..jgn bunuh kucing tepi jln..

chooowwww..

Wednesday, June 15, 2011

sujud..







bile lutut luke terok...memang sakit..
yang paling terok..
tak dapat sujud pade Allah yang memberi aku segale nikmat yang aku ade sekarang..


FYI:i miss my sujud very much..




FYI means for your information..thanks

















Monday, June 6, 2011

sebak..




sedar tak sedar..
tinggal bape bulan je aku akan berade dekat ngn family..
pas ni da jaoh merantau..anak manje kot
ala..macam mane xmanje pon ko ngn family ko..
mesti rase sedih gak bile nk tinggal kt diorang kn??
selame ni dok bwah ketiak mak je..pasni..
ketiak mak da tak de..member nye busuk..
time tu la nk rindu ketiak mak kn..eisy3..

ape2 hal..
ko relax je..berjaohan tok tunai kn hrpn mak bapak tak pe..
jangan kawen lari da la...tu pon kt siam je..dekat kot!


lagi satu yg buat aku sedih dan takot adalah..
ape2 jadi kt kite ke..ape2 jadi kt family kite ke..kite tak kn sempat nk buat ape2 time kt perantauan kn??
yela...
ajal ketentuan Allah..kun fa yakun..
jadi..

the most important bagi aku..minta la maaf siang2 kt sape2 yg ko kenal..
mane tau dia saket hati kt korang ke..
korang pernah terkahak baju dye ke..pernah terkentut kn teddy bear dye ke..
minta maaf la ye..

jadi..tujuan utama aku tulis post ni adalah tok mintak maaf la kt org2 yg kenal aku..especially mak ngn abah aku!
sedih kn?hahaha.
 ape2 hal..kite still member kn?

lekz je..

da la..keyboard da rosak kne air mate..
chow chin chau!